Молитви святої Анастасії Узорішительниці: прохання святий про допомогу

Молитви святий Великомучениці Анастасії Узорішительниці

У сонмі православних святих зустрічаються дивовижні подвижники, готові прийти на допомогу в самих, здавалося б, складних і важких обставинах людського життя. Однією з таких угодницею Божих стала Великомучениця Анастасія Узорішительниці, чий подвиг любові до цього дня зміцнює у вірі і наставляє безліч християн. Особливе шанування вона отримала серед людей, які відбувають термін в місцях позбавлення волі. Так кому допомагає молитва святий Великомучениці Анастасії Узорішительниці і як правильно її читати?

Ким була свята Анастасія і кому допомагає по сей день?

Під час правління одного з найгрізніших правителів Риму Діоклетіана постраждало безліч християн. Віра в істинного Бога переслідувалася, була поза законом, а її прихильники жорстоко каралися. Не оминула така доля і праведне дівчину Анастасію, мати якої була таємною християнкою і зуміла прищепити дочки віру в Христа.

Юна дівчина вибрала собі непросте служіння — в злиденному одязі вона пробиралася до в’язниць і надавала допомогу томівшімся там ув’язненим. Підтримував її наставник, вчений і благочестива людина Хрисогон. Безліч поневірянь і злигоднів випало на долю святий, яку, до того ж, насильно видали заміж за язичника.

До кінця своїх днів праведниця твердо несла свій подвиг допомоги стражденним. Зрештою, чутка про неї дійшла до жорстокого імператора Діоклетіана, і той наказав стратити угодницею Божу разом з іншими християнами. Так вона і закінчила свій життєвий шлях, але до цього дня віруючі християни вдаються до її святому заступництву і заступництву.

Важливо! Оскільки при житті Анастасія прославилася саме тим, що допомагала укладеним в тюрмах, то їй найбільше моляться саме ті, хто відбуває термін.

Це абсолютно значить, що не можна звернеться за допомогою в будь-який інший скорботної ситуації — Господь чує всі наші прохання, які виходять від чистого серця і з великою вірою. Свого роду «спеціалізація» святих на допомогу в конкретних ситуаціях — це традиція, вироблена з часом і по молитвам віруючих.

  • звільнення з місць позбавлення волі;
  • успішному результаті суду;
  • захисту в разі неправдивого обвинувачення;
  • полегшенні вироку;
  • із знанням і напоумлення засуджених.

Крім того, в практиці східного християнства розповсюджено звернення до цієї святої під час вагітності та пологів.

Як і кому ще можна молитися в вагітності:

Дуже часто початківці християни, які тільки починають відкривати для себе православ’я, задаються питанням про те, що ж таке правильна молитва того чи іншого святого. Поширена думка, що правильну вимову тих чи інших текстів — запорука успіху і того, що святий почує і неодмінно виконає просимо.

Такий підхід є помилковим в своїй суті, православ’я — це не обряд або магічний ритуал зі змовою. Можна цілими днями молитися про що завгодно і при цьому абсолютно не отримати жодної духовної користі.

Правильна молитва завжди починається з перегляду власного життя. Немає більш безглуздого заняття, ніж вичитувати священні тексти, абсолютно не змінюючи власне життя згідно Заповідей Божих і вченню святої Церкви. Якщо людина механічно віднімає текст, а після цього повернеться в свою звичну гріховне життя — він не отримає ні духовної користі, ні розради.

Особливо актуальне це питання для ув’язнених. Людина, яка відбуває термін за якийсь злочин, має всі умови покаятися і отримати прощення від Господа. І дійсно, молитва Анастасії Узорішительниці може сильно в цьому допомогти. Але перше і найголовніше умова — каяття самої людини в скоєному і твердий намір виправити своє життя.

Цікаво! Серед засуджених на тюремне ув’язнення безліч людей відкривають для себе Бога і стають щиро віруючими людьми.

Чому так відбувається? Іноді людині, яка вчинила відверте злочин, набагато легше покаятися, ніж того, хто загруз у щоденних дрібних гріхах. Багато людей напередодні суду або в’язниці читали молитву святий Великомучениці Анастасії Узорішительниці і отримували відчутну допомогу і духовне підкріплення.

Найголовніший запорука молитви, яка буде почута Богом — це щирість і готовність слідувати за Христом. В Євангелії ми бачимо безліч прикладів, коли після зустрічі з Господом люди в прямому сенсі слова залишали своє колишнє життя і йшли за Богом, чого б це їм не коштувало.

Від сучасного мирського людини ніхто не вимагає кидати свій будинок і йти в пустелю замолювати гріхи. Великим справою буде почати ходити в храм, посильно молитися і, що найголовніше, змінювати своє життя. Зайвий раз не лаятися, зайвий раз потерпіти. Бачачи таке прагнення людини, Господь завжди допоможе і зміцнить в будь-якій ситуації.

На жаль, навіть у православних християн часто зустрічається чисто практичний підхід до молитви і ходіння до церкви. Люди роками можуть не згадувати про Бога, вести гріховне життя і не думати каятися. Але раптом трапляється біда, чоловік тут же біжить до храму. Але біжить він не для того, щоб виправитися і отримати прощення від Бога, а біжить за тим, щоб вирішити свої насущні проблеми.

Оскільки Анастасії Узорішительниці часто моляться перед судом і від тюрми, багато людей підносять їй свої молитви після скоєння злочину. Просити святу можуть про те, щоб провину не було доведено, або щоб злодіяння і зовсім залишилося прихованим. При цьому сам злочинець не відчуває нічого, крім бажання залишитися безкарним. Такі прохання ніколи не будуть почуті.

Про покаяння в православ’ї:

  • Що таке покаяння і як правильно покаятися
  • Молитва про покаяння і прощення гріхів

Важливо! Якщо людина вдається до молитви з корисливими цілями, абсолютно не розкаявшись у скоєному злі, він ніколи не отримає Божої допомоги, а тільки лише ще більше обтяжить власну совість.

Для того щоб молитва святої Анастасії Узорішительниці від в’язниці була почута і принесла свій плід, людині треба визнати свій вчинок, покаятися перед Богом, прийняти те покарання, яке покладається йому за законом. І молитися, повністю віддаючи себе і свою подальшу долю в руки Божі. З таким підходом і таким каяттям серцем людина обов’язково відчує Божу допомогу за молитвами угодниці Божої Анастасії.

Якщо людина за своїм особистим вибором приймає рішення ховатися від закону, не визнавати свою провину, намагається уникнути заслуженого покарання, в такому випадку не варто розраховувати на небесну допомогу. У такі моменти багато людей розчаровуються в вірі і ще далі йдуть від Бога, вважаючи, що Він все одно їх не чує. Господь чує всіх і кожного, але Він не може спасти людину без його власного бажання і праці. Тому починати завжди треба з себе, і тоді молитва обов’язково принесе свій плід.

Победоноснаго Воскресіння істінноіменітая наречена єси, мучениці Христового, перемоги на вороги поставила єси мук терпінням, Христа ради, Жениха твого, що Його полюбила. Того молі врятувати душі наша.

У спокусу і скорботах сущі, до твого храму прітекающе, сприймають чесна обдарування від живуть в тобі Божественної благодаті, Анастасії: ти бо повсякчас світу точіші зцілення.

Про багатостраждальна і премудра великомучениці Христового Анастасії! Ти душею на небі біля престолу Господнього предстоіші, на землі ж, даною тобі благодаттю, різна совершаеші зцілення: зглянься убо милостиво на стоячи перед люди і моляться перед святою іконою твоєю, просяще твоєї допомоги: Простягни до Господа святої молитви твоя про нас, недостойних (імена ), і випроси нам залишення гріхів наших, недужих зцілення, скорботним і бідують швидку допомогу: умоли Господа, нехай дасть усім нам християнську кончину і добрий відповідь на Страшному суді Своєму, так сподобилися і ми разом з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Ссылка на основную публикацию